Polityka prywatności

Kim jesteśmy

Adres naszej strony internetowej to: https://maciejbobrowicz.pl.

Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

Media

Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywasz na witrynę obrazki, powinieneś unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.

Formularze kontaktowe

Ciasteczka

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Jeśli masz konto i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Jak długo przechowujemy twoje dane

W odniesieniu do danych przetwarzanych w celu wykonania naszych obowiązków wynikających z przepisów prawa, dane będą przetwarzane tak długo jak wymagają tego przepisy prawa, jak również przez okres niezbędny do wykazania przed odpowiednimi organami prawidłowości spełnienia obowiązków prawnych. Dane przetwarzane w celu realizacji prawnie uzasadnionych interesów Administratora lub strony trzeciej będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji tego celu. Dane przetwarzane w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami będą przetwarzane przez czas niezbędny do dochodzenia konkretnych roszczeń lub do upływu terminu przedawnienia roszczeń (co do zasady 6 lat). Dane przetwarzane w celach marketingowych będą przetwarzane do czasu wniesienia sprzeciwu.
W każdym przypadku Administrator będzie przetwarzać Twoje dane osobowe nie dłużej niż będzie to niezbędne do realizacji określnego celu.
Jeśli potrzebujesz jakichkolwiek informacji związanych z ochroną danych osobowych lub chcesz skorzystać z przysługujących Ci praw dotyczących przetwarzania danych, skontaktuj się z Administratorem. Taki kontakt może się odbyć drogą elektroniczną lub pisemnie na podany adres Administratora.

Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Gdzie przesyłamy dane

Administrator może przekazywać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Administratora w związku z prowadzeniem działalności lub obsługą systemów informatycznych. Ponadto Administrator będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, o ile taki obowiązek wynikać będzie z przepisów prawa. Twoje dane mogą być przekazywane do państw trzecich i organizacji międzynarodowych o ile podmioty mające siedzibę w tych państwach w odpowiedni sposób zabezpieczają dane osobowe. W takim wypadku Administrator będzie stosować odpowiednie środki, takie jak np. standardowe klauzule umowne zatwierdzone przez Komisję Europejską lub zapewni, że przekazanie danych nastąpi na teren kraju, który jest przedmiotem decyzji Komisji Europejskiej w sprawie odpowiedniej ochrony danych osobowych. Możesz także uzyskać dodatkowe informacje w zakresie przekazywania danych poza EOG i kopię odpowiedniego zabezpieczenia, kierując pytanie na wskazany poniżej adres do kontaktu.

Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

Dane kontaktowe

Administratorem Twoich danych osobowych jest Maciej Bobrowicz Centrum Mediacji i Negocjacji, ul. Rzeźniczaka 3a, 65-119 Zielona Góra, NIP 929-00-10-275

Informacje dodatkowe

Szanujemy Twoje prawo do prywatności i podejmujemy działania zmierzające do ochrony Twoich danych, a w szczególności zapewnienia, aby dane osobowe były przetwarzane zgodnie z przepisami prawa oraz z uwzględnieniem praw osób, których dane dotyczą.

W jakim celu przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe mogą być przez nas przetwarzane w związku z korzystaniem przez Ciebie z naszej strony internetowej, w związku z nawiązaniem kontaktu lub współpracy, a także w celu realizacji wniosków osób korzystających ze swoich uprawnień w związku z przetwarzaniem danych osobowych.
Zakres przetwarzanych danych może obejmować takie dane jak: dane kontaktowe, dane dotyczącechęcir skorzystania z oferty zajęć i kursów nurkowych, dane uzyskiwane z plików cookies lub inne dane identyfikujące urządzenie, z którego następuje dostęp do strony internetowej.
Twoje dane mogą być przetwarzane w celu:
wykonania naszych obowiązków wynikających z przepisów prawa – art. 6 ust. 1 lit. c) RODO,
wynikającym z prawnie uzasadnionych interesów Administratora – art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.
Takim celem wynikającym z prawnie uzasadnionego interesu Administratora jest:
obsługa Twojego wniosku/zapytania, jeśli skontaktowałeś się z nami za pośrednictwem formularza kontaktu lub innego środka komunikacji,
informowanie o działalności Administratora, komunikacja z osobami zaangażowanymi w szkolenia i kursy nurkowe, osobami współpracującymi lub potencjalnymi osobami współpracującymi, prowadzenie rejestrów, zestawień, analiz, prowadzenie audytów, archiwizacja dokumentów, wymiana danych za pomocą systemów informatycznych,
zapewnienie prawidłowego działania strony internetowej, tworzenie analiz i statystyk korzystania z naszej strony internetowej,
dostosowanie zawartości i ulepszanie usług,
ustalenie, dochodzenie lub obrona przed roszczeniami.
Podanie danych osobowych w celu wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa jest obligatoryjne. Podanie danych osobowych w związku z obsługą Twojego wniosku/zapytania nie jest obowiązkowe, ale niezbędne do tego abyśmy mogli obsłużyć Twój wniosek/zapytanie. W pozostałych przypadkach podanie danych jest dobrowolne.

Jakie masz prawa?

Przysługuje Ci prawo do:
dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania kopii danych osobowych podlegających przetwarzaniu;
sprostowania swoich nieprawidłowych danych;
żądania usunięcia danych (prawo do bycia zapomnianym) w przypadku wystąpienia okoliczności przewidzianych w art. 17 RODO, np. kiedy dane nie są niezbędne do realizacji celów, w których zostały zebrane lub cofasz zgodę na ich przetwarzanie;
żądania ograniczenia przetwarzania danych w przypadkach wskazanych w art. 18 RODO, np. gdy kwestionujesz prawidłowość danych osobowych;
wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w przypadkach wskazanych w art. 21, np. jeżeli dane są przetwarzane w celu prowadzenia marketingu bezpośredniego.
Jeżeli uważasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz wnieść skargę do organu nadzorczego, którym jest Prezes UODO, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
Zmiany i aktualizacje Polityki prywatności są publikowane na naszej stronie internetowej.
Informacja o plikach cookies
Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Za ich pomocą zbierane są informacje, które w pewnych okolicznościach mogą stanowić dane osobowe. Wykorzystujemy je m.in. w celach statystycznych, funkcjonalnych oraz dostosowania strony do indywidualnych potrzeb użytkownika i wyświetlania dopasowanych treści. Pliki cookies stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są na urządzeniu końcowym użytkownika serwisu internetowego (komputerze, telefonie, itp.). Pliki cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Niektóre informacje, w zależności od ich zawartości i sposobu wykorzystania, mogą zostać powiązane z konkretną osobą, a tym samym zostać uznane za dane osobowe. Dane te będą przetwarzane przez Administratora na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – czyli na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora.
Możesz samodzielnie zarządzać cookies zmieniając odpowiednio ustawienia w Twojej przeglądarce. Szczegółowe informacje można znaleźć np. pod poniższymi adresami: Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647 Internet Explorer: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka
Informujemy, że niniejsza strona wykorzystuje również tzw. cookies zewnętrzne lub im podobne technologie w celu zbierania ogólnych i anonimowych danych statystycznych oraz marketingu i dostosowania treści komunikacji za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google. Więcej informacji na temat wykorzystania narzędzi Google: https://policies.google.com/technologies/types?hl=pl.